Opplev Hamarøy


Ingen andre steder i verden er det flere severdigheter knyttet til Knut Hamsun enn på Hamarøy - Hamsuns rike. Dette er stedet for å utforske, oppleve og fordype seg i Hamsuns liv og forfatterskap. Med den praktfulle naturen som preger området med både sjø og vann, fjell og land, er tilbudene også mange relatert til friluftsliv. Opplev Hamsuns Rike - og hør lyden av stillhet. 

HAMSUNSENTERET

Hamsunsenterets er Norges nasjonale senter for Knut Hamsun. Her kan du fordype deg i Hamsuns liv og forfatterskap.

Senterets arkitektur har blitt nominert til en rekke priser og utmerkelser, og vunnet mange av disse. Senteret ligger en 5 minutters sykkeltur fra Hamsun Lodge. (Eller 15 min til fots!)


Besøk Hamsunsenteret

HAMSUN-GALLERIET

Galleri i den gamle butikken Knut Hamsun jobbet i som handelsbetjent på 1870-tallet. Hamsungalleriet ligger en 15 min. kjøretur fra Hamsun Lodge.


Mer info

SPA REGINA

Spa Regina tilbyr en rekke høykvalitets Spa-produkter fra sin base på Tranøy. Tranøy ligger 15 minutter kjøring fra Hamsun Lodge.


Mer info

NORDLAND TURSELSKAP

Nordland Turselskap tilbyr opplevelser og aktiviteter i Nordland og på Hamarøy.

Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. For å komme til topps trenger du sikring med tau. Book guide her! 


Mer info

KNUT HAMSUN BARNDOMSHJEM

Knut Hamsuns barndomshjem er en

autentisk opplevelse av Knut Hamsuns barndomsunivers. Huset er åpent for publikum 11:00-15:00 onsdager og fredager fra 23. juni. og ligger i "Hamsund" - bygda som ga familien sitt etternavn. Hit kom Knut Hamsun som 3-åring. Hamsund ligger 15 minutter på sykkel, eller 5 min kjøring fra Hamsun Lodge.


Les mer

TRANØY-GALLERIET

Praktfult Galleri med utstillinger for kjøp. I all hovedsak åpent sommertid. 15 minutter kjøretur fra Hamsun Lodge.


Mer info

ARCTIC SALMON CENTER

Arctic Salmon Center er et visningssenter for havbruk lokalisert på Skutvik i Hamarøy Kommune. Her kan du lære om hvordan moderne oppdrett fungerer inne på senteret, få en RIB-tur ut til lokalitetene og kose deg i kafeen med en kopp kaffe og nydelig utsikt utover havet. Artic Salmon Center ligger 20 min kjøring fra Hamsun Lodge.


Mer info

HAMARØY KIRKEGÅRD

På Hamarøy kirkegård ligger Knut Hamsuns foreldre, Tora og Peder begravet. Kirkegården ligger 5-10 minutter gange fra Hamsun Lodge.

KUNSTPARKEN TRANØY

Kunstparken dekker hele Tranøy med sine utendørs skulpturer og kan vise til kunstnere som Harald Bodøgaard, Anne Britt Nedland, Tor-Vegard Mørkved og Navakas. Tranøy ligger 15 minutter kjøretur fra Hamsun Lodge.

TRANØY FYR

Tranøy fyr ca 2,5 kilometer vest for bygda Tranøy. Fyret ligger på Stangholmen i Vestfjorden, og er forbundet med Nordneset på fastlandet med en litt over 270 meter lang støpt gangbru. Fyret innehar restaurant og kafe. 20 minutter kjøring fra Hamsun Lodge.


Mer info

Turstier

Hamarøy består av et utall stier og turløyper og du når mange i kort avstand fra Hamsun Lodge.

Her er våre topp 3 anbefalinger.

VETTEN

Vetten er et populært turmål på Oppeid. Distansen er bare på  1 km og betales med fantastisk utsikt over Lofotfjellene. Turen innebærer bratt stigning langs en flott fjellvei. Startpunktet ligger 5 minutter gange fra Hamsun Lodge. 


KIRKESTIEN

"Kirkestien" er den gamle veien som den gang gikk fra Hamsund til Presteid. Knut Hamsun gikk her på vei fra Hamsund til kirken med familien, og senere på oppdrag for sin strenge onkel på prestegården. Nylig ble veien merket opp igjen - en flott tursti bare noen få hundre meter fra Hamsun Lodge.

HAVSTRØMMEN GLIMMA

"Glimma gikk en tid på dagen syd, en annen nord, alt eftersom det var flod eller fjære sjø; men bestandig suste dens evige sang og dens vand rant med samme hastverk av sted sommer og vinter; hva vei den nu end gikk."

Et Spøkelse av Knut Hamsun


"Glimma rundt" ble i 2019 kåret til Nordlands beste tursti. Glimma ligger 5 minutter gange fra Hamsun Lodge. 

Med sin rike historie og fantastiske utsikt inviterer Dikterstua til et helt spesielt opphold.

Dette er et meget godt alternativ for deg som ønsker en kulturopplevelse utenom det vanlige og samtidig bo i trygge omgivelser.